Om oss

Sprint Norrort finns på två platser i norra Stockholm, dels i fräscha och ljusa lokaler i Täby, 10 minuters promenad från Täby centrum, dels i praktiska lokaler i Infracity i Upplands Väsby. Utbildningen har funnits som språkintroduktion sedan våren 2016.

Våra lärare utgör ett sammansvetsat team med legitimation och behörighet grundskole- och gymnasienivå samt med kompetenser inom alla ämnen i språkintroduktionen. Som mentorer har lärarna ett huvudansvar för sina egna mentorselever, men arbetar nära varandra och ser till att ha god kontakt med alla elever på skolan. Även nära kontakt med föräldrar, boende och gode män är något som skolan värdesätter och eftersträvar.

Vi utnyttjar våra systerskolor, Täby Yrkesgymnasium och Väsby Yrkesgymnasium, för att koppla undervisning till de olika yrkesprogrammen som finns där samt för att utnyttja dessa skolors lärarresurser.

Skolans värdegrund genomsyrar all verksamhet och lärarna arbetar regelbundet och målmedvetet för att eleverna ska trivas och känna sig trygga på Sprint Norrort. Elevhälsovården består av skolsköterska, kurator och specialpedagog.

Utöver detta står vi för praktiska förutsättningar i form av busskort, dator, läromedel, undervisningsmaterial samt bjuder på skollunch.